Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde 1962 yılında doğan şair, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesinde bir süre öğrenim gördükten sonra İstanbul Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu.
İlk şiirlerini 1982’den itibaren Yedi İklim, Yönelişler, Şiir Atı, İkindi Yazıları,Bürde, Albatros Hece veDergâhdergilerinde yayınladı.“Şehir Konuşmaları” adlı eser ile 1990 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından yılın şairi olmaya layık görüldü. Aşk, ölüm, çocuk, medeniyet, ben, şehir; Hüseyin Atlansoy şiirlerinde öne çıkan temalar olarak gözümüze çarpar.Bunların dışında çok daha zengin temalara sahip olan Atlansoy, hem 20 hem de 21 yüzyılın postmodern şairlerinden sayılmaktadır.
Mehmet Solak Hüseyin Atlansoy’u;“ölünün, dirinin ve aşkın şairi” olarak tarif etmektedir. Bunlar içerisinde Atlansoy’un en belirgin yönü aşk temasını işlemesidir. Necip Fazıl Kısakürek gibi mistik ve metafizik konular içerisine de giren Atlansoy, kendine has bir üsluba sahiptir.Atlansoy’da derinden gelen bir lirizm yahut sürprizlerle dolu bir ironi şiirlerinde okuyucuya kendisini hissettirir. Görünen olayların yahut dış dünyanın arkasındaki perdeyi, görünmeyeni ve asıl olanı anlatmaya çalışır.Asıl olan, dış görünüşte olan, beden değildir; ruhtur, kalptir.
İkinci Yeni şiirinin etkisinde ve etrafındaki imge ve çağrışımlarla şiirlerini yazan Atlansoy, günümüzün yaşayan en büyük şehirlerinden birisidir.Hüseyin Atlansoy2015 yılında Necip Fazıl Kısakürek Şiir Ödülüne layık görülmüştür.Halen bir lisede felsefe grubu öğretmenliği yapmaktadır.