Akciğerde Su Toplanmasının Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir?

 Akciğerde su toplanma hastalığı en sık rastlanılan hastalıklardan biridir. İnsan vücudunda yer alan temel solunum yapma organına akciğer denilmektedir. Sağ ve sol akciğer olarak ikiye ayrılın ve göğüs kafesinin içerisinde yer alır. ıp dalında “Plörezi” olarak bilinen hastalık etkisini gösterdiği anda tedavi edilmez ise çok ciddi akciğer hastalıklarına neden olmaktadır. Sosyal  ve iş hayatında birçok faaliyetleri olumsuz etkileyecek etkiye sahiptir. Kişinin genel sağlığını ciddi anlamda riske atan akciğerlerde su toplama hastalığı çeşitli sebeplerden dolayı akciğer zarının  iltihaplanması sonucu ortaya çıkmaktadır. En sık göründüğü yaş aralığı ise 55 ve 70′ dir. Sarımsı bir renge dönen hastalık akciğerlerde su toplanma kalp, böbrek yetmezliği ve zatürre rahatsızlıklarına bağlı olarak meydana gelebilmektedir.

akciger

Akciğerde Su Toplanması Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

  1. Şiddetli öksürük
  2. alıp vermede zorluk
  3. Ateş yükselmesi
  4. Göğüste ağrılar

Akciğerde Su Toplanma Hastalığının Nedenleri Nelerdir?

  1. Zatürre
  2. Bakteri ve virüsler

Akciğerde su toplanma hastalığının nedeni arasında en sık rastlananı zatürre hastalığıdır. Ciğerlerin bakterilerin sebep olduğu virüsler tarafından istila edilmesi sonucu ortaya çı akciğerde su toplanma hastalığı eğer tedavi edilmez ise ölüm ile sonuçlanabilen çok ciddi bir akciğer hastalığıdır.

Akciğerde Su Toplanma Hastalığında Hangi Aşamada Doktora Gidilmelidir?

İç hastalık olması sebebi ile belirtisi zor anlaşılabilir. Bu sebeple akciğerde su toplanması hastalığının en belirgin belirtisi göğüs de ağrıların meydana gelmesi ve beraberinde nefes darlığıdır. Bu iki belirti fark edildiği anda uzman bir doktora kontrole gidilmelidir. Hastalığın teşhisindeki yöntem ise akciğer röntgeninin çekilmesidir. Bu şekilde hastalığın hangi aşamada olduğu tespit edildiği gibi en uygun tedavi de belirlenmektedir.

akcigerde-su-toplanma

Akciğerde Su Toplanma Hastalığının Tedavisi Nasıl Yapılır?

Genelde cerrahi bir yöntem uygulanan akciğerde su toplanma hastalığının ameliyatı aşamasına göre 1-2 kadar sürebilmektedir. Bu yöntem ile hastalık tamamen yok edilebilmektedir. Eğer doktor gerek görürse hastanede bir kaç gün yatış yapılır ve sonrasında kişi sağlığına kavuşmuş olur. Tedavinin fayda sağlaması ve kısa sürmesi hastanın doktorun tavsiyelerine tamamen uyması ile doğrudan bağlantılıdır. Yasakladığı her şeyden kalması ve özellikle alkol ile sigaradan uzak durması gerekmektedir. Akciğerlerde su toplanması ciddi bir akciğer sorunu olması nedeni ile bu konuda ihmale yer yoktur. Daha önce de belirtildiği gibi belirtisinde derhal doktora başvurulmalı ve uygun tedavi yöntemine başlanmalıdır. Cerrahi müdahale dışında uygulanan bir diğer yöntem ise antibiyotik tedavisidir. Ancak söylediğimiz gibi hastalığın hangi aşamada olduğuna bağlı olarak tedavi yöntemi doktor tarafından belirlenmektedir.

Sınavlara Hazırlık Arama Robotu
YGS & LYS TEOG KPSS TUS KPDS Ehliyet Sınavı PMYO JANA

Seçim esnek olup ilgili alanları seçiniz, Örneğin ehliyet sınavı için branş olarak matematik seçmeyiniz :)