Senkop adı verilen bayılma, birçok neden bağlı olarak gerçekleşebiliyor. Bazı bayılma durumları ciddi olmamakla birlikte bayılma sırasında düşmeden kaynaklanan yaralanmalar endişe yaratabilir.
kan aracılıyla beyne yeterli miktarda oksijen gitmediği anlarda bayılma meydana geliyor. Sıklıkla yaşanan bayılma(senkop) da iç-geçme ya da bilinç kaybı bir kaç dakika sürebiliyor.
bayılma durumları gerçekleşir. Bunlar dışında idrar yapma, öksürme ve gerinme gibi beyine giden oksijen miktarını etkileyen sebeplerde bayılma nedenleri arasında yer alır. Bu gibi sebeplerden kaynaklanan bayılma durumlarında endişelenme oranı azdır. Fakat, birden fazla tekrarlandığı durumda mutlaka doktora başvurulmalıdır.
Baş hareketleriyle birlikte bayılma gerçekleşirse boyun kemikleri beyne giden kan damarlarına baskı yapıyor anlamına gelir. Böyle bir bayılma gerçekleşirse mutlaka doktora danışmak gerekiyor.
Bayılacağınızı anladığınızda yere yatmanız yeterli olacaktır. Bu mümkün olmadığı zamanlarda oturarak öne eğilmeli ve baş dizlerin arasına alınmalıdır. Bu şekilde kanın beyne gitmesine yardımcı olunur. Biraz bu şekilde kalınmalı ve ayağa kalkmak için acele edilmemelidir.
Bir defa yaşandıysa bayılma ve belirgin bir sağlık problemi yoksa doktora başvurmaya gerek duyulmayabilir. Fakat, özellikle kalple alakalı sağlık problemi yaşanıyorsa, yüksek kan basıncı ve şeker hastalığı gibi ciddi sağlık sorunları söz konusu ise mutlaka doktora başvurulması gerekiyor. Kesinlikle doktora danışılması gereken durumlar,
gibi sağlık problemleridir. Bayılma hakkında verilen bu bilgiler herkes için geçerli olmayabilir. Bu sebeple bir doktora başvurmak her zaman için en sağlıklısıdır.