Kâr elde etme düşüncesiyle var olan işletmelerde çeşitli departmanlarda çalışanları bulunmaktadır. İşletmelerdeki çalışanlar ne kadar başarılı olursa o oranda gelir elde edilmektedir. Tam terside malesef az kazanmak, kazanamamak ve kısacası başarısız olmak anlamına gelmektedir.
Çalışanlarından dolayı başarısız olduklarını farkeden iş yerleri ilk olarak işçilerini değiştirme yoluna gidiyorlar. Ama malesef bu aradaki zamanda bile kayıplara uğrayabiliyorlar. Bu tarz problemlerin önüne geçebilmek için bir çok işletme çalışanlarının motivasyonunu en üst seviyede tutmayı amaçlayarak olumlu sonuçlar elde edebiliyorlar. Bunlara örnek olarak hafta sonları yapılan eğlenceli aktiviteler ya da başarıları ödüllendirmek adına verilen primler gibi bir takım mıotive edici hareketlerden bahsedilebilir.
Bir işveren işlerinin yolunda gitmesini istiyorsa mutlaka çalışanlarıyla ilgilenmelidir. Herhangi bir sorun varsa bunu bilmeli ve ona göre aksiyon almalıdır.
Çalışan huzursuzsa ve işle ilgili bir sıkıntısı varsa bu diğer çalışanları da olumsuz etkileyeceğinden problemin kaynağını bulup gerekli düzeltmeler yapılmalıdır. Aksi taktirde işlerin aksaması kaçınılmaza çok yakın olacaktır.
Çalışanlar mutluysa, aldıkları ücretlerden tatmin oluyorlarsa ellerinden geleni yaparak kurumun kâr elde etmesi için büyük katkı sağlayacaklardır. Bu durumda da gelir elde etmek ve kurumun kazanması kaçınılmaz olacaktır. Hem kurum hem çalışanlar kazanmış olacaklardır.