Bir çok zaman, bitkin düşmek, isteksizlik olarakta bilinen halsizlik fizyolojik veya zihinsel olarak oluşabilen bir zayıf düşme durumunu ifade eder. Fizyolojik ve zihinsel olarak başgösteren halsizlik durumları birbirinden tamamen farklıdır fakat daha çok bir arada hissedilmektedir. Uzun zaman halsizlik hissediliyorsa bu durum zamanla zihinsel halsizlik durumuda oluşacaktır. Fiziksel olarak halsizlik sonucunda fiziksel hareketler yaparken zorluk çekilebilmektedir. Zihinsel olarak yaşanan halsizlikte dikkatsizlik ve uyku hali şeklinde ortaya çıkmaktadır.
Bu durumu bir tek hastalığa bağlayabilmekte mümkün olmamaktadır. Birden fazla sebebi var olabilir. Fiziksel olarak yaşanılan halsizlikte kaslar işlevini tam olarak yerine getiremeyerek harekette zorluklar oluşmaktadır. Merdiven basamaklarını çıkmak hatta yürümek bile zor gelebilir ve gücünüz eksilir. Zihinsel halsizlikte günlük aktiviteler yapmak zorlaşır ve sabahları kalkmak bile zor bir hal almaya başlar.
Bu durumun nedenleri de sayısız olabilmektedir. Temel nedenlerinden bahsedebiliriz.
Psikolojik Nedenler
İnsan hayatındaki değişiklik nedenleriyle halsizlik oluşabilmektedir. Evini değiştiren bir insan da oluşabilir. Yada yas tutan biri, boşanan biri, zararlı madde kullanımları, uyuşturucu madde kullanımları gibi sebepler psikolojik olarak insanı güçsüzleştirir ve halsizlik baş gösterir.
Günlük yaşantınızda üzerinizdeki stresin iyi olduğu yanlarda var mutlaka, sorunları çözmede destek olur ve ortadan kaldırmanızda iyi bir güçtür. Fakat bazı durumlarda stres çok yüksek olarak geldiğinde insan nefes alamayacak gibi olur ve elinden de bir şey gelmez. Bu durum sonunda umutsuzluğa da dönüşebilir ve yine ardından gelen halsizlik ve yorgunluk durumu.
Depresyonda değişik sebeplerden ötürü halsizliğe neden olabilir.
İlaç Kullanmak
Antidepresan ilaçlar, alerji için kullanılan ilaçlar, Tansiyon ilaçlar ve sakinleştiriciler halsizlik veren ilaçlar arasında yer almaktadır.
Kalp, Akciğer Hastalıkları
Astım, zatürre, akciğer hastalığı, kalp hastalığı, kalp yetmezliği gibi rahatsızlıklardan doılayı halsizlik hissetmek muhtemeldir.
Uyku Sorunları
Geç vakitlere kadar çalışmak, uyku apnesi, uzun süren yolculuklar, reflü gibi durumlar uyku sorunları oluşturabilir. Bir çok insan aslında bu uykuyla ilgili sıkıntılardan halsiz düşmektedir. Bir çok insan çalıştıkları işlerden dolayı uyku düzensizliği yaşamaktadırlar.
Vücutta Eksik Olan Kimyasallar
Vücutta olması gereken mineraller ve vitaminler açısından bir eksiklik oluştuysa malesef bu durum halsizliği doğuracaktır. Alkolü çok kullanmak uyumayı zorlaştırmaktadır, bundan dolayıda yatmadan önce alkol kullanımıyla halsizlik ortaya çıkar. Hazır gıdalarla beslenme süreklilik haline geldiyse ve düzensiz yemek vakitleriniz varsa, bunun sonucunda da vücut dengesi alt üst olacağından da halsizlik açığa çıkacaktır.
Menopoz Dönemi
Uykusuzluk menopoz döneminde en temel soun haline gelmektedir. Uykuya geçiş güçleşir. Sıcaklardan dolayı terlemler oluşur, bundan dolayıda uyumak zorlaşır.
Halsizliğin Önüne Geçebilmek İçin Neler Yapmalı?
SÜPER
BENDE DE HALSİZLİK VAR
NE YAPMALIYIM LÜTFEN BİLGİ VERİN