1)
MADDE 5- (1) Yazılı ve uygulamalı sınavlarla ilgili olarak aşağıdaki esaslara uyulur:
(Değişik:RG-1/9/2018-30522) Haftalık ders saati sayısına bakılmaksızın her dersten en az iki sınav yapılması esastır.
MADDE 22 –
(Değişik:RG-16/6/2016-29744)(2) Öğrencilere her dönemde her bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2, haftalık ders saati sayısı 2 den fazla olanlara ise 3 defa ders etkinliklerine katılım puanı verilir.
MADDE 23 – (1) (Değişik:RG-14/10/2023-32339) Sınavlara herhangi bir nedenle katılamayan veya projesini zamanında teslim edemeyen öğrencinin durumu okul yönetimince yazılı, e-posta veya Bakanlık mobil bilgi servisi ile velisine bildirilir. Veli, öğrencisinin sınava katılamama veya projesini zamanında teslim edememe gerekçesini, en geç beş iş günü içinde okul yönetimine yazılı olarak bildirir.
Ortak yazılı sınavlar
MADDE 6- (1) Ortak yazılı sınavlarla ilgili aşağıdaki esaslara uyulur:
ç) Bakanlıkça yapılacak ortak yazılı sınavlar için Genel Müdürlük tarafından, il/ilçe ve okul geneli yapılacak ortak yazılı sınavlar için il sınıf/alan zümreleri tarafından, konu soru dağılım tablosu hazırlanır ve öğrencilere bildirilir.
*İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri>>Not İşlemleri>>Hızlı Not Girişleri bölümünden ders öğretmenlerinin sınıflarına veya girdikleri derslere ait öğrencilere not girişlerinin yapılması gerekmektedir.
*Ders ve etkinliklere katılım puanının değerlendirme ölçeklerine göre verilmesi ve değerlendirme ölçeklerinin bir örneğinin okul idaresine teslim edilmesi gerekmektedir.
*Görsel Sanatlar dersi için “Ürün Dosyası” notu girilecektir. (1. Sınav alanı işaretlenecek.)
*Müzik ile Beden Eğitimi dersinin sınavları yazılı veya uygulamalı sınav şeklinde yapılabilir. Uygulamalı sınav olması halinde ders notlarının değerlendirme ölçeklerine göre verilmesi gerekmektedir.
*Mazeretleri nedeniyle okula gelmeyen öğrencilerin yazılı/uygulamalı sınavları yapılacak, sınavlara ait notlar okul idaresi ile işbirliği yapılarak girilecektir.
*Mazeretsiz olarak yazılı / uygulamalı sınavlara katılmayan öğrencilere katılmadıkları sınav bölümüne “G” (Girmedi) harfi yazılmalıdır.
*Sürekli devamsız olan öğrenciler için herhangi bir veri girişi yapılmayacaktır.
* Kaynaştırma eğitimi alan öğrencilerin durumu, e-okul öğrenci genel bilgileri ekranından okul yönetimi tarafından işaretlenecektir.
4) E-Okul Sisteminde Bulunan Karne Bilgileri – Öğretmen Görüşünün Şube Rehber Öğretmenlerince Her Öğrenci İçin Girilmesi.
MADDE 30 – (2)(a) Öğrencilere, e-Okul sistemindeki bilgiler esas alınarak her dönem sonunda karne verilir. Karnede, öğrencinin derslerdeki başarısı ile sosyal etkinlik çalışmaları ve okula devam durumu gösterilir.
*İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri>>Not İşlemleri>>Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü sekmesini tıklayarak Sınıf/Şube Rehber Öğretmeni olduğu sınıfa ait Karne Öğretmen Görüşü Bilgileri girişini tamamlamaları gerekmektedir.
*Karne Bilgileri – Öğretmen Görüşünün aktif öğrencilerinize göre yapmanız gerekmektedir. Eğer bu konuda tereddüte düşüyorsanız aktif öğrenci listenizi okul idaresinden alınız.
6) E-Okul Sisteminde Bulunan Sınıf Kitaplığının Oluşturulması ve Okunan Kitapların Girilmesi.
MADDE 86 – (1) İlköğretim kurumlarının uygun bir yerinde okul kütüphanesi kurulur. İlköğretim kurumlarının bütün sınıflarında sınıf kitaplığı oluşturulur.
*Sınıf/Şube Rehber Öğretmenleri tarafından İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri>>Okuduğu Kitaplar sekmesinden sınıf kitaplığı oluşturarak okunan kitapların sisteme girilmesi gerekmektedir.
7) E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Sosyal Etkinlik Modülünde öğrencilerin gerçekleştirdiği Sosyal Etkinliklerin Kayıt Altına Alınması
(Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği) MADDE 8- (5)Öğrencinin seçtiği kulüp, yaptığı çalışmalar ve belgeleri, e-Okul sisteminde yer alan Sosyal Etkinlik Modülüne işlenir.
*İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri>>Sosyal Etkinlikler >> Sosyal Etkinlikler Girişi sekmesinden okul etkinlikleri için kulüp danışman öğretmeni, merkezî etkinlikler için ilgili ders öğretmeni, okul dışı bireysel etkinlikler için ise sınıf veya şube rehber öğretmeni tarafından veri girişleri yapılacaktır.
Kulüp danışman öğretmenin öğrenci hakkındaki Görüşü doldurulacaktır
9) Öğretmen Puan Çizelgelerinin Kontrol Edilerek İmzalanması.
MADDE 26 – (1) İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında öğretmenler, her ders için öğrencilere verdikleri puanları e-Okul sistemindeki Öğretmen Puan Çizelgesine zamanında işler. Her dönem sona ermeden beş gün önce okul yönetimince, e-Okul sisteminden çıktısı alınan Öğretmen Puan Çizelgesi ilgili öğretmenlerle birlikte kontrol edilerek imzalanır ve okul müdürü tarafından onaylanarak dosyasında saklanır.
10) BEP Uygulanan Öğrenciler İçin Değerlendirme/İlerleme Raporlarının Hazırlanması.
MADDE 20 – (1) c) Kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrenciler için; Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi tarafından bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP) hazırlanır ve bu öğrencilerin başarıları, bu programda yer alan amaçlara göre değerlendirilir.
*BEP uygulanan öğrenciler için değerlendirme/ilerleme ölçeklerinin okul idaresine teslim edilmesi gerekmektedir.
11) Ödüller ve ödüllerin verilmesi
MADDE 53 – (1) Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarının bütün sınıflarında puan ortalaması Türkçe dersinden 70.00, diğer derslerin her birinden 50.00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 olanlar “Teşekkür” EK-6, 85.00 puan ve yukarı olanlar “Takdir” EK-7 belgesi ile ödüllendirilir. (*)
MADDE 53 – (2) İlköğretim kurumlarının tüm sınıflarında derslerindeki başarı durumuna bakılmaksızın;
(Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği) MADDE 7 (3) Çalışmalara katılan öğrencilere Sosyal Etkinlik Katılım Belgesi (EK-1),çalışmalarda üstün gayret gösteren öğrencilere Sosyal Etkinlik Başarı Belgesi (EK-2), katkı sağlayan öğretmen, veli, üniversite, kurum ve kuruluşlara ise eğitim kurumu müdürü tarafından Sosyal Etkinlik Teşekkür Belgesi (EK-3) verilir. (**)
*Takdir ve teşekkür belgesi alacak öğrencilerinizi kontrol ediniz.
**Sosyal Etkinlik Katılım Belgesi ve Sosyal Etkinlik Başarı Belgesi verilmesi istenen öğrenci isimlerinin 12.01.2024 tarihine kadar okul idaresine bildirilecektir.
9)Döneme ait rapor ve çizelgelerinin teslim edilmesi ( 10.01.2025 tarihinde kadar)
( 10.01.2025 tarihinde kadar)
( 10.01.2025 tarihinde kadar)
10) Karne işlemlerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden 12.01.2025 tarihine kadar tamamlanması,
11) Öğretmen puan çizelgelerinin 16.01.2025 tarihine kadar kontrol edilerek imzalanması,
12) Karnelerin mühür ve imza işlemlerinin tamamlanması, 16.01.2025 tarihine kadar okul müdürüne imzaya sunulması,
13) Tüm öğretmenler 17.01.2025 saat 08:20 de okulda hazır bulunacaklardır.
NOTLAR:
E-Okul not girişi 12.01.2025 tarihinde saat 23:00’de kapatılacaktır.