Jojoba Yağı Nedir ? Yararları Nelerdir ?

Jojoba Yağı Yağ asit ve esterlerinden oluşan doymamış yağ asitlerince zengin bir yağ çeşididir.

Jojoba Yağı Nasıl Uygulanılır ; Jojoba yağı saça ve cilde uygulanılır. Uygulama şekli avuç içine damlatılarak kullanılacak bölgeye masaj halinde uygulanılır.

Jojoba Yağının Yararları Nelerdir ; Antialerjik yani alerjiye karşı olan özelliği olan ciltte akne ve kırışıklıkları giderir. Jojoba yağı cildi nemlendirerek  ciltteki yağ oranını da dengelemektedir. Jojoba yağı, saçlarda olan etkisi oldukça yüksektir. saç kırılması, saçın canlı ve parlak görünmesini kepek oluşumunu engellemesi ayrıyetten saçların uzamasını ve güçlenmesini de sağlamaktadır. Vücuttaki yumuşak bölgelerde ( karın ve göbek ) çatlak oluşumuna önemli derecede etki eder. Jojoba yağı saçların ıslak veya nemli olduğu esnalarda saçları şekillendirme olanağı da sağlamaktadır.

Jojoba Yapı Saç üzerinde Nasıl Kullanılır ; Jojoba Yağı bir miktar alınıp kuru bir vaziyette olan saça dökülür. Tarak ve benzer herhangi bir araçla saçın her yerine dağıtılır. Yağ saçlara iyi yayıldıktan sonra yarım saat kadar bekletilip şampuanlı suyla yıkayınız. Bu uygulama sonucunda saçınız daha yumuşak ve parlak bir hale gelir. Jojoba yağı bakım haricinde saçınıza şekil verme işlemi içinde kullanabilirsiniz. Saçın kuru yada ıslak olması önemli değil yeterli miktarsa avucunuza döküp saçlarınıza şekilde verebilirsiniz.

jojoba-yagi-nedir-yararlari-nelerdir

Jojoba Yağı Cilde Nasıl Uygulanır ; Jojoba yağı makyaj temizliğinde kullanılır. Jojoba yağının nemlendirici özelliği sayesinde cildin taze ve diri kalmasını sağlar. Farklı bir şekilde nemlendirici olarak kullanmış olduğunuz kremlere bir kaç damla jojoba yağı damlatarak kreminizi daha faydalı hale getirebilirsiniz. Ya da Cildinize az miktarda Jojoba yağı sürerekte bakım yapabilirsiniz.

Doktorların tıbbi müdahaleler sonrasında önerdiği bir yağ çeşidi olan Jojoba yağ genel cerrahi sonrası romatizma ağrısı, eklem iltihabı, kulak iltihabı, cilt hastalıkları ve eklem iltiablarında da faydalı bir şekilde kullanılmaktadır.

Sınavlara Hazırlık Arama Robotu
YGS & LYS TEOG KPSS TUS KPDS Ehliyet Sınavı PMYO JANA

Seçim esnek olup ilgili alanları seçiniz, Örneğin ehliyet sınavı için branş olarak matematik seçmeyiniz :)