Kılcal Damar Çatlaması Neden Olur? Nasıl Tedavi Edilir?

Kılcal damar çatlaması cildin yüzeyine yakın 1 mm az çapta kabarık olmayan ve elle hissedilmeyen kırmızı, veya mavi çizgilerdir. Çatladığında daha çok kırmızı çizgiler halinde görünen kılcal damarlar örümcek ağı gibi bir görüntüye sahiptir. İnsanlarda en çok görünen cilt sorunlarından biridir. Hemen hemen her yaşta görünen bir cilt sorunu olan kılcal damar çatlaması bir tehlike yaratmayan ancak insanların dış görünümünü etkileyen tedavisi kolay bir cilt rahatsızlığıdır. En çok genç ve orta yaşlarda görünen bu rahatsızlık birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Tedavisi mümkün ve kolay olay kılcal damar çatlaması ne yazık ki kendiliğinden geçecek bir hastalık değildir. Son zamanlarda ortaya çıkmasında bir artış görünen bu cilt sorunu mutlaka tedavi edilmelidir. İnsanların öncelikle kendine güvenlerinde bir sorun oluşturan bu rahatsızlık kişide birçok durumu da etkileyebilir. İnsan vücudunda en fazla yüz ve bacaklarda görülmektedir. Ağrı ile kendini belli eden bu rahatsızlık yüzde cilt lekesi olabileceği düşünüldüğü gibi bacaklarda da varis olarak bilinmektedir.

kilcal-damar-catlamasi

Kılcal Damar Çatlaması Neden Olur?

  1. Hassas deriye sahip olmak
  2. Kişi de gül hastalığı olması(kılcal damar bu hastalıkta daha çok görünür)
  3. Güneş ışınlarına uzun süre maruz kalınması(Akne ve siyah noktalar olduğu gibi birçok cilt sorununun oluşumunu etkiler)
  4. Kullanılan korzitonlu merhem ve kremler(aşırı kullanıldığında )
  5. Çeşitli genetik sorunlar
  6. Radyasyon ışınları(deriyi tahrip eder)
  7. Varisin ilk safhasıdır ve damar sistemindeki kaçaklar sonucu ortaya çıkar
  8. Sürekli aynı pozisyonda durmak(çok ayakta veya çok oturmak)

cok-ayakta-kalmak

Kılcal Damar Çatlaması Hastalığı Nasıl Teşhis Edilir?

  1. İlk olarak genel bir gözlem yapılır
  2. görülmeyen kılcal damar çatlamasında değişik şekillerde mikroskobik cihazlar kullanılır
  3. Son aşama ise iki şekilde tespit edilebilen yöntem sonucunda uygun tedavi uygulanır.

Kılcal Damar Çatlaması Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Basit ve güvenilir bir şekilde tedavisi yapılan kılcal damar çatlaması hastalığı genel olarak lazer yöntemi ile tedavi edilmektedir. Lazere hassasiyeti olan insanlar olabildiği için bu yönteme doktor ve hasta beraber karar verilmelidir. Bu sebeple öncelikle doktor tarafından problemin analiz edilmesi şarttır. Başarı ı %100 olan bu yöntemde en zorlu kılcal damar çatlaması dahi kısa sürede tamamen kalıcı olarak yok edilebilmektedir. Birçok cilt sorununun tedavisi olarak da uygulanılan lazer yönteminin seansları 2 ile 4 saat arası sürmektedir. Belirtildiği gibi tedavisi oldukça kolay ve bir kaç seans sonrası kalıcı çözüm ile insanlar kaybettikleri öz güvenlerini tekrar kazanabilmektedir. Sosyal hayatlarını diledikleri gibi yaşayabileceklerdir. Bu tür bir rahatsızlık yaşayan bireyler en kısa sürede bir cilt ına görünmelidir.

Sınavlara Hazırlık Arama Robotu
YGS & LYS TEOG KPSS TUS KPDS Ehliyet Sınavı PMYO JANA

Seçim esnek olup ilgili alanları seçiniz, Örneğin ehliyet sınavı için branş olarak matematik seçmeyiniz :)