Canımız yavrumuz artık büyüdü ve kreşe gidecek yaşa geldi. Minik yavrumuzdan ayrılmak ya da onu bir başkasına emanet etmek zor gelse de kreşin çocuğunuzun sosyal motor gelişimine katkılarını bilirsek bu duruma katlanmak daha kolay olacaktır. Aslında çocuğun kreşe başlaması alışmasından çok problem olan anne ve babaların çocuklarını başkalarına emanet etme kaygısıdır. Kaygılı olmak yerine çocuğunuz için yararlı olabilecek en uygun kreşi seçip sürece başlamaktır. süreç tedirgin anne babalar için biraz daha zorlu ve uzun geçse de bu durumu çocuğunuz için kabullenmelisiniz.
Kreşe Başlama Yaşı Ne Olmalıdır?
Uzmanlara göre kreşe başlama yaşı minimum üç iken bu yaş sınır olarak kabul edilmemektedir. Gerçekte baz alınan çocuğun anne babasından ayrılıp başka bir ortama uyum sağlayabilecek duruma gelmesidir. Yani çocuğun kreşe hazır hale gelmesidir. Bu da ancak anne baba gözlemiyle mümkündür. Tabii sizin de bu durumu kabullenip hazır olmanız gerekmektedir.
Kreşin Yararları Nelerdir?
Kreşin en bilindik yararı çocuğun sosyal ve motor gelişimini sağlamasıdır. Derine indikçe daha birçok yararı olduğunu göreceksiniz. Çocuğunuz yaşıtlarıyla oynadıkça aslında yapamadığı şeylerin yapılabilir olduğunu görecek ve bunları yapmak için daha fazla çaba sarf edecek ve hatta yapabilecektir. Sosyal bir çocuk olacak ve bu durum onun ileride elde edeceği başarıların anahtarı olacaktır. oyun oynamayı öğrenecek ve daha mutlu bir çocuk haline gelecektir. Henüz konuşamayan çocuğunuz, konuşabilen yaşıtları sayesinde konuşmaya daha erken geçebilecektir. Bir çok şeyi kendi başına yapabilecek olan çocuğunuz kendi başına yemek yiyebilir, uyuyabilir ve arkadaşları ile bir şeyleri paylaşabilir hale gelecektir.