Olgunluğa geçiş süreci…


Olgunluğ geçiş süreci ...

Olgunluğa geçiş süreci...

Babasının kendisini sevdiğini hiç görmemiş, bir başkasını sevdiğine hiç şahit olmamıştı. Öyle ki onun için “asık suratlı olmak” olgun olmaktı. Çünkü tanıdığı tüm olgun insanların kaşları çatıktı. Toplumda böyle bir yargı vardı.  Olgun musun? O asıt suratlı olacaksın, sert konuşacaksın. İnsanların yüzüne bakmayacak ve sürekli sert cevap vermeye hazır biri olarak duracaksın. Olgunluk bu mu? Böyle olmakla, gergin ve sinirli bir insan olma karakterini kendilerinde oturtup, hayatları boyunca sinirli bir insan oluyorlar. Olgun olmak aslında, olaylara ağırbaşlılık ile yaklaşmak, sorunları yine ağırbaşlılık ile çözmektir. Bunu yaparken usta bir hakem gibi davranmalı, var olan sorunu en sorunsuz bir şekilde çözüme ulaştırmalıdır. Annesinden, Babasından, Ailesinden ve çevresinden gördüğü tüm karakter tiplemelerini bir kenara bırakmalı, kendi karakterini oluşturmalıdır.  Kendi karakterini kendi ruhunda oluşturmak, oturtmak ve geliştirmek insanın kendi elindedir. Ancak bu, sabır ve metanet ile gerçekleştirilebilir. Bu huzura ve özgüvene ulaştıktan sonra insanlar resmen çağ atlarlar, kültür ve medeniyet çağına geçerler. Okumak onlar için en büyük zenginlik olur. Okumak, Allah tarafından verilmiş ve insanı yücelten en büyük hediyedir…

Peki burada sormamız gereken bir soru vardır: “Ne Okumak?” Kişisel bir savaş içinde olan ve bir iç savaş halinde olan insan için “Martin Eden”, Felsefe'yi anlamak için “Sofie'nin Dünyası” ve daha bir örnek verilebilecek olan kitaplar var.

Kitaplar,  bir ilaç kadar etkili olabilir. Sizin yaşadıklarınızı herhangi bir “Mizah” olmadan, anlatan yazarlar var, üstelik bunu öyle bir ustalıkla anlatıyorlar ki, okurken nefesiniz kesiliyor ve aynı durumu “Yaşadım!” diye haykırıyorsunuz. Kitap okumak, yaşanılan veya yaşanması mümkün olan / olmayan hikayelerden, olaylardan ve karakterlerin üzerinden gidilen bir eser olabilir. Ne olursa olsun “Okumak” fiili'ni dolu dolu yaşamak için, okunacak kitapları iyi seçmek gerekir. Bilgicik.com'u takip ederseniz, usta yazarların tavsiye ettiği 100 Roman'ı yayınlayabilirim. Bu liste herhangi bir yerde bulunmamaktadır, teşekkürlerimle;

Mesut Yıldırım

Sınavlara Hazırlık Arama Robotu
YGS & LYS TEOG KPSS TUS KPDS Ehliyet Sınavı PMYO JANA

Seçim esnek olup ilgili alanları seçiniz, Örneğin ehliyet sınavı için branş olarak matematik seçmeyiniz :)