Ağır radyoaktif (Uranyum gibi) atomların bir nötronun çarpması ile daha küçük atomlara bölünmesi (fisyon) veya hafif radyoaktif atomların birleşerek daha ağır atomları oluşturması (füzyon) sonucu açığa çıkan enerjiye nükleer enerji denir.
Nükleer enerjilerin üretilebilmesi içinse Nükleer santraller kurulur. Santraller, ülkenin kendi enerjisini üretmesine ve enerji alanında dışa bağımlılığını azaltmasına yarar. Velâkin nükleer santrallerin gelişimi, halkın büyük kısmı tarafından tehlike olarak algılanması ve dış devletlerin ülke bağımlılığının azalmasını istememesi nedeniyle az olmaktadır. Yine de nükleer santrallere olan ilginin devletler tarafından azalacağı söylenemez.
Ancak, zamanla nükleer santrallerin zararlarını tam olarak kavrayan ve rüzgar gülleri, güneş panelleri gibi doğa dostu enerji kaynaklarını keşfeden halk, siyasî veyâ sivil bir hareket gösterebilir. Çünkü nükleer santrallerin ciddi boyutlarda zararları vardır. Nükleer atıklar çok büyük ölçüde radyasyon içermektedir ve doğaya karışır. (Göllere, denizlere, toğrağa…)
Sonuç olarak nükleer santrallerin geleceği hakkında pek bir şey denemez. Halk karşı çıksa da devlet en kârlı yolu seçecektir. Güneş panelleri ve rüzgar gülleri nükleer santrale göre pahalı ve daha az enerji ürettiği için nükleer santraller, daha iyi bir seçenek bulunmadığı sürece kullanılacaktır.
Merhabalar, sitenizi çok beğendim, tam benlik bir site; sürekli yeni bilgiler paylaşıyorsunuz, ben de bu amaçla bir blog açmıştım kendime, benim de sizin gibi kendimi geliştirip takipçimi artırmama yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden çok teşekkürler … Blogum: serativ.blogspot.com