Suya Düşen Telefon İçin Çözüm

Hayatımızın büyük bir bölümünü artık elektronik eşyalar en çokta telefon oluşturmaktadır. Tabi, teknolojinin gelişmesi hayatımızda ki yerini gün geçtikçe daha da artırmıştır. Eskiden sadece arama yoluyla veya mesajla iletişim sağlanırken şimdi birçok işimizi telefonla halleder olduk. Şimdiler de telefon sayesinde, yaşanılan tüm anıları fotoğraf karelerinde ölümsüz hale getirebiliyor ve özellikle de internet bağlantısı sağlanabiliyor ve  her türlü işimizi halledebiliyor hale geldik. Tabi teknolojide gelişim bunlarla sınırlı değil, birbirinden farklı, güzel,değişik oyunların telefona indirilmesi oynanması mümkün olmuştur. Öyle olunca telefonlar küçük büyük demeden çocuktan yetişkine herkesin elinde görmeye alışkın olduğumuz ve özellikle oyun nedeni ile çocukların elinden düşmeyen bir araç haline gelmiştir.

en-cok-kullanılan-iletisim-aracı

Sürekli elimizde olmasının dezavantajı sayılamayacak kadar çoktur tabi ki. Ancak elimizi yıkarken de su ile herhangi bir iş yaptığımızda dahi elimizden bırakmak istemediğimiz hale gelmemizin kötü sonucunu telefon suya düştüğünde yaşamış oluruz. Telefonun en çokta deniz sularına düştüğünü söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra bir şey içtiğimizde elimizdeki içeceği telefon üzerine dökmemiz de aynı sonuçlara sebep olmaktadır. Bir de telefon suya dayanıklı değil ise, kullanıcıyı oldukça zorlar hale gelir. Sigorta şirketlerinin en çok görmüş olduğu yaşanılan telefon hasarları suya düşürülmesidir.

Telefonum Suya Düşerse Ne Yapabilirim?

Son dönemlerin telefonları adeta bir üretim harikasıdır. Hal böyle olunca, görselliği güzelleşen telefonlar bir o kadar hassas hale geliyor. Telefonlar suya dayanıklı olmadığı için, korumak adına mutlaka tüm sıvılardan uzak tutulmalıdır. Yoksa, suyla temas ettiği durumda büyük zarar görebilir ve hatta kullanılamayacak hale gelebilir. İşte tamda bu noktada kullanılıar telefonun suya düşmesiyle panik yaşar ve yanlış uygulamalar yaparlar. Bu gibi durumları yaşamamak adına telefonları herhangi bir sıvıya maruz bırakmamak adına yapılacak bazı basit yöntemler vardır. Varsayalım şuan telefonunuz suya düştü, ne yaparsınız? İlk akla gelen şüphesiz peçete ile silerek temizlemektir. Bir başka yöntem ise, suya düşen telefonu hemen kapağını açıp batarya ve kartı telefondan bağımsız hale getirmektir. Şimdi su ile temas eden telefonu kurtarmanın yöntemini arıyorsanız doğru yerdesiniz, okumaya devam edin.

suya-dusen-telefon

Suya Düşen Telefonu Kurtarma Yöntemleri Nelerdir?

Cep telefonu su, çay, kahve, meyve suyu gibi sıvı besinlere temas ettiyse veya farklı sebeplerden dolayı havuza, denize, tuvalete düştüyse kullanıcı bu gibi durumlarda şok etkisi ile ne yapacağını bilemeyecek hale gelebilmektedir. Fakat anında müdahale şart, bu durumda tepkisiz kalmamak gerekir. Peki, ne yapabiliriz?

  • İlk olarak telefonu hemen sudan çıkartın,
  • Telefonu hemen kurulayın,
  • Hızla telefonu parçalarına ayırarak bataryasını ve kartını çıkarın,
  • İyice kuruladıktan sonra hava ile temasa ve kurumaya bırakın,
  • Asla tamamen kurumadan telefonu kullanmayın(bu durum bir kaç gün sürebilir),

Bir diğer önemli durum ise, telefonun şarj ve kulaklık girişlerinden içerisine sıvı almamış olmasıdır. Bu girişlerden sıvının daha da içeri girmesi mümkündür. Peki bu durumda ne yapmalısınız?

  • Hemen telefonu geniş bir kapta pirinç üzerine yatırın(pirinç telefonun kurumasına yardımcı olacak),
  • En az 48 saat pirinç içerisinde bekletilmeli(48 saat sonunda hala nem var ise 24 saat daha bekletmekte fayda var),

pirincle-telefon-kurutma

Fakat, bu yöntemler ile telefonunuz ne kadar sağlıklı çalışabilir bu bilinmemektedir. Telefonun sorunsuz çalışması tamamen şansa kalmıştır. Bu yöntemler uygulandığında dahi kullanılamayacak hale gelmiş kurtarılamamış telefonlar vardır. Suya düştüğünde kurtarılabilse dahi eskisi gibi sağlıklı çalışmayabilir. Eğer ki böyle bir olay başınıza gelir ise ve pirinç yöntemi çalıştırmazsa telefonu bir telefon hastanesine götürebilirsiniz. Ama tamiri zaman zaman telefonun kendi fiyatına yakın bir ücretle işleme maruz kalabiliyor. Böyle durumda baş başa kaldığınızda karar sizindir.

 

 

Sınavlara Hazırlık Arama Robotu
YGS & LYS TEOG KPSS TUS KPDS Ehliyet Sınavı PMYO JANA

Seçim esnek olup ilgili alanları seçiniz, Örneğin ehliyet sınavı için branş olarak matematik seçmeyiniz :)