TOG Vakfı Kitap Okuma ve Güzel Türkçe Konuşma Eylemi

TOG Vakfı Kitap Okuma ve Güzel Türkçe Konuşma Eylemi

Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda biraraya gelen Toplum Gönüllüleri Vakfı {TOGV} üyeleri‚ 18 ilde eşzamanlı olarak 2 saat süreyle kitap okuma eylemi ve güzel Türkçe’ye karşı halka bilgilendirme broşürü dağıttı.

Toplum Gönüllüleri Vakfı üyesi Nihan Mert‚ çevredeki problemlere çözüm üretebilen‚ kendine güvenen‚ girişimci ve duyarlı gençler olarak‚ ”Eleştirmek değil‚ değiştirmek için” sloganıyla çıktıkları yolda gençliğin enerjisini sosyal faydaya dönüştürmeyi hedefleyip bugün burada kitap okuma eylemi gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Eylem‚ sadece Samsunla sınırlı kalmamakla birlikte eş zamanlı olarak Trabzon‚ Bolu‚ Muğla‚ Hatay‚ Eskişehir‚ Adana‚ Sakarya‚ Aydın {Nazilli}‚ Adıyaman‚ Mersin‚ Kars‚ Çanakkale‚ Edirne‚ İzmir‚ Kastamonu‚ Bursa ve İstanbul’da da yaklaşık bin 500 toplum gönüllüsü genç tarafından hayata geçirildiğini belirten Mert‚ ”Neden kitap okuyoruz?” sorusuna ise ”Gençlerin 2 saat süreyle sessizce sadece kitap okuyarak daha eylem koyabileceklerini gösterebilmeleri için‚ yarın herkes kitap okumayacak olsa bile‚ okuyan toplum olabilme arzusunu güttüğümüz için‚ birileri tarafından yönlendirileceğimize kendimiz okuyarak‚ araştırarak ve sorgulayarak doğru bilgiye ulaşabilmek için kitap okuyoruz. Bir araya gelen binlerce insanın sadece belirledikleri amaç dahilinde toplumsal dayanışmanın birlikteliğin ne kadar önemli olduklarını gösterebilmeleri için‚ ’eğitim şart’ sloganının çok ciddi bir anlamı olduğu ve bunun ancak okuma alışkanlığının kazandırılması ile mümkün olacağına olan inancımızı dile getirmek için‚ bu memleketin ve dünyadaki bütün insanların cehaletten kurtulup barış içinde yaşayabilmeleri için kitap okumak güzel iştir diyor ve kitap okuyoruz.” karşılığını verdi.

TOG’un aynı yerde bir diğer etkinliği ise ”Konuştukça‚ korudukça‚ gördükçe Türkçe” adlı proğramı oldu. Proje Sorumlusu Emre Ardil‚ Türkçenin ve buna bağlı olarak kültürümüzün yozlaşmaması için şehrimizde bulunan yabancı tabelaları Türkçeleştirmek ve iletişim konusunda sıkıntılarımızı gidermek adına halkımıza dil duyarlılığı kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Bu doğrultuda hazırladıkları 10 bin adet bildirinin 4 bin tanesi üniversite öğrencilerine‚ 6 bin tanesi de Samsun halkına dağıttıklarını vurguladı. Bildiride şu ifadelere yer verildi: ”Bir milletin dilinin yozlaştırılması demek sahip olduğu tüm değerlerinin‚ kültürünün yozlaştırılması demektir. Dilimizdeki yanlış kullanımlar insanlar arasındaki iletişim kopukluğuna neden olmaktadır. Dilimizi olumsuz etkileyen bazı kitle iletişim araçlarının isimleri ve içeriğinde kullanılan dilin Türkçeye uygun olmasına özen gösterelim. Türkçemizi bozan yabancı tabelalı iş yerlerine‚ isimlerinin Türkçe olması için öneride bulunalım. TBMM ve tüm belediye meclisleri Türkçemizle ve yabancı tabelalarla ilgili gerekli düzenlemeleri yapmalı‚ uygulamaya koymalı ve alınan kararların tekipçisi olmalıdır. Uyuyalım‚ uyandıralım‚ el ele‚ omuz omuza verelim birbirimizin konuştuklarını‚ yazdıklarını anlamaycak duruma düşmeyelim. Unutmayalım ki büyük meseleler ufak adımlarla çözülür. Her insanın muhakkak yapabileceği bir şeyler vardır.”

Kaynak: Türkcan

|» Türkçe Haberleri Sayfasına Dön! « |

Sınavlara Hazırlık Arama Robotu
YGS & LYS TEOG KPSS TUS KPDS Ehliyet Sınavı PMYO JANA

Seçim esnek olup ilgili alanları seçiniz, Örneğin ehliyet sınavı için branş olarak matematik seçmeyiniz :)